Salata cu ridichi proaspete, ceapa verde si oua

Ridichiile bine spalate si taiate subtire se mixeaza cu feliute de ceapa, ulei, piper, otet sau lamaie si sare, garnisindu-se cu oua rascoapte taiate felii si… atat.

Citeste articolul complet »

Salata de ridichi cu telemea

500 gr ridichi negre, 250 gr telemea de oi.
Curatate si spalate ridichile se rad, se framanta cu un praf de sare si se lasa la inmuiat timp de 1 ora, dupa care se storc, sucul amar indepartandu-se, se amesteca cu branza, adaugandu-se uleiul (daca mai trebuie), piper si masline fierte.

Citeste articolul complet »

Salata de pasare cu maioneza

200 gr carne de pasare, 150 gr cartofi, 400 gr telina radacini, 3 mere, 2 oua, 1 lingurita de coniac, 2 cepe rosii, mustar, piper, maioneza.
Carnea se pune la fiert, se spumuieste, se adauga telina taiata subtire, pe lungime, apoi cartofii si ceapa.
Se fierb pana sunt gata, se scurg, se taie feliute, amestecandu-se cu merele curatate, date prin razatoare, maioneza dupa gust, mustar, coniac, piper pisat.
Se aseaza in platou si se orneaza cu ouale rascoapte, taiate felii.

Citeste articolul complet »

Salata de varza rosie cu mere

300 gr varza rosie, 2 mere, putin hrean, ulei, otet.
Varza taiata fidea se freaca cu sare, se scurge, se amesteca cu 15 ml apa clocotita, cu o lingura de otet pana se inmoaie varza.
Merele se dau prin razatoare, se pun in varza impreuna cu uleiul, hreanul si sarea

Citeste articolul complet »

Salata de peste

500 gr peste, 40 gr ceapa rosie, morcov, 100 gr masline, patrunjel verde, condimente.
Se foloseste, de regula, peste sarat.
Se desareaza, se curata de oase si se amesteca cu feliutele de ceapa, foaia de dafin faramitata, patrunjelul, morcovul ras, piper pisat (dupa gust).
Se aseaza in tava, se toarna deasupra un sos din ulei, apa si otet si se orneaza cu maslinele fierte si date prin ulei (fiindca la fiert iese din ele si se albesc).

Citeste articolul complet »

Salata de ciuperci

300 gr manatarci (sau alte ciuperci), ulei, sare de lamaie, usturoi (dupa gust), piper, marar verde, patrunjel.
Ciupercile bine spalate se fierb in apa clocotita cu sare si un praf de sare de lamaie, timp de 15 minute.
Dupa racire, se maruntesc, li se adauga uleiul, usturoiul pisat, sarea, piperul si verdeata.

Citeste articolul complet »