Cum se iau vitaminele?

Sanatate Trimite prin YM

Cum si cand se iau vitaminele?

Suplimentarea alimentatiei zilnice cu vitamine este importanta pentru organismul nostru, deoarece de cele mai multe ori ducem lipsa de vitaminele esentiale. Dar , cand luam aceste vitamine, cand este momentul potrivit pentru asimilarea lor…?

Totul depinde de tipul acestora. Unele suplimente aduc beneficii maxime daca sunt luate dimineata, o data cu masa de pranz, pe stomacul gol sau chiar inainte de culcare.

vitamine

Dimineata

Suplimentele nutritive care ne ajuta in lupta cu stresul este recomandat sa fie luate pe stomacul gol, dimineata, cu cel putin 30 de minute inainte de micul dejun. Daca trebuie sa luati si o a doua doza, este recomandat sa alegeti momentul in care aveti stomacul cat mai gol, la cel putin o ora dupa ce ati mancat,  si cu minim 30 de minute inainte .

Impreuna cu micul dejun

Majoritatea vitaminelor pot fi luate impreuna cu micul dejun. Printre acestea se numara complexul de vitamine B, vitaminele E si C, in combinatie cu alte suplimente de acest gen.

Complexul de vitamine B ajuta la transformarea hranei in energie, motiv pentru care vei fi plina de vitalitate inca de la primele ore ale diminetii.

Insa nu este indicat sa luati calciul impreuna cu vitaminele care contin fier deoarece calciul poate bloca absorbtia de fier. De aceea, luati calciul impreuna cu masa de pranz sau de seara.

In schimb, vitamina C ajuta la buna asimilare a fierului, prin urmare puteti lua suplimentul impreuna cu fierul.

Seara

Da, sunt suplimente care pot fi luate seara, atat inainte de cina, cat si in timpul ei sau inainte de culcare. Calciul se preteaza unui astfel de moment.

Mai citiţi...

  • Slabit 10 kg
    Slabit 10 kg în 2 săptămâni Cu această dietă se pot slăbi 10 kg în două săptămâni. Este o dietă bazată pe alimente specifice zonei mediteranene. Pe cât se poate, mesele trebuie să aibă loc după un
  • Tratament acnee adolescenti
    Solutii acnee pentru Adolescenti Puritatea inainte de toate Nu e deloc usor sa faci pielea numai sa straluceasca. E nevoie de un ritual zilnic de ingrijire cu produse astringente. Daca acestea sunt prea agresive cu pielea, ele trebuie
  • Terapia cu aerosoli de vasc
    Vascul are o multime de calitati cunoscute in medicina orientala. Frunzele de vasc se pare ca nu aduc numai noroc ci si vindeca prin puterile datorate substantelor fabricate de eterna planta verde. Cercetatorii au scos in

Ai o întrebare/comentariu?

Dacă vrei să discuţi mai multe, intră pe forum!