Crap la cuptor cu fasole pastai

Mancaruri cu peste Trimite prin YM

Ingrediente:

  • 1,5 kg peste crap
  • 500 gr fasole pastai
  • 1 pahar cu vin alb
  • 3 cepe
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 foi de dafin
  • boabe de piper
  • ulei sare

Mod de preparare:

  1. Se pune fasolea la fiert, in apa cu sare.
  2. Separat, se curata pestele si se condimenteaza. Apoi, se aseaza pe o tava unsa cu ulei si se pune la cuptor, la foc moderat.
  3. Dupa 10 minute, se stropeste pestele cu vin. Se pun cateva boabe de piper si foile de dafin.
  4. Periodic, se unge crapul cu sosul din tava.
  5. La final, se presara verdeata si ceapa taiata marunt, calita separat.
  6. Dupa ce este gata, asezam pestele pe un platou, iar langa, pastaile fierte.
  7. Se serveste cald.

Pofta buna!

peste la cuptor

Mai citiţi...

  • Telina cu ciuperci
    2 teline, 2 cepe rosii, 100 gr ciuperci, faina, 1 lingura de vin rosu, dafin, ulei, sare, piper. Telina proaspata se taie in 2 pe lungime (daca radacina este groasa in felii de 1 cm), se
  • Telina cu masline
    300 gr telina, 50 gr masline, 1 lingura ulei, 1 lingurita faina alba, 1 ceapa rosie, 2 rosii, putin vin, sare, piper, lamaie. Telina taiata subtire se inabusa in ulei, apoi se pune deoparte; se caleste
  • Salata de peste
    500 gr peste, 40 gr ceapa rosie, morcov, 100 gr masline, patrunjel verde, condimente. Se foloseste, de regula, peste sarat. Se desareaza, se curata de oase si se amesteca cu feliutele de ceapa, foaia de dafin faramitata,

Ai o întrebare/comentariu?

Dacă vrei să discuţi mai multe, intră pe forum!