Crap la cuptor cu fasole pastai

Mancaruri cu peste
Crap la cuptor cu fasole pastai

Ingrediente:

1,5 kg peste crap
500 gr fasole pastai
1 pahar cu vin alb
3 cepe
1 legatura de patrunjel
2 foi de dafin
boabe de piper
ulei sare

Mod de preparare:

Se pune fasolea la fiert, in apa cu sare.
Separat, se curata pestele si se condimenteaza. Apoi, se aseaza pe o tava unsa cu ulei si se pune la cuptor, la foc moderat.
Dupa 10 minute, se stropeste pestele cu vin. Se pun cateva boabe de piper si foile de dafin.
Periodic, se unge crapul cu sosul din tava.
La final, se presara verdeata si ceapa taiata marunt, calita separat.
Dupa ce este gata, asezam pestele pe un platou, iar langa, pastaile fierte.
Se serveste cald.

Pofta buna!

Citeste articolul complet »

Supa de miel cu crevete

Supe si ciorbe

Timp de preparare: cca 1 1/2 ora
Cca 270 kcal/portie
Se consuma cu bagheta cu usturoi
Ingrediente pentru 4 portii:

200 gr carne de miel

600 gr oase de miel

150 gr crevete crude

1 ceapa
300 gr usturoi verde, telina, fenicul si morcovi
2 rosii
1 foaie de dafin
1 legatura cimbru si rozmarin
40 ml pernod
sare
piper alb
2 l. s. busuioc

Mod de preparare:

Carnea de miel si oasele se fierb intr-un litru de apa. Crevetele se decojesc si se pun in supa.
Ceapa se injumatateste si se prajeste, legumele se taie marunt si impreuna cu verdeturile se pun in supa si se fierb 20 de minute. Legumele se scot din supa, iar aceasta se fierbe inca 40 minute in continuare.
Supa se strecoara si se condimenteaza cu sae, piper si pernod. Se taie marunt crevetele, iar carnea si legumele se pun in supa.
Supa se serveste cu busuioc presarat deasupra.

Pofta Buna!
Sursa: www.lagatit.ro

Citeste articolul complet »