Terapia cu aerosoli de vasc

Boli&Afectiuni, Medicina naturista Trimite prin YM

Vascul are o multime de calitati cunoscute in medicina orientala. Frunzele de vasc se pare ca nu aduc numai noroc ci si vindeca prin puterile datorate substantelor fabricate de eterna planta verde.

Cercetatorii au scos in evidenla prezenta in aerosolii fierturii de vasc a 8 substante active eterice care actioneaza eficient asupra unor tulburari nevrotice care apar mai frecvent iarna din cauza dezechilibrului de concentratie a potasiului din celulele creierului.

vasc

Aceste nevroze incipiente de iarna care pot conduce uneori la declansarea unor psihoze grave pot fi usor indepartate prin inhalarea aerosolilor proveniti din fierberea in clocot a frunzelor de vasc.

Nervozitatea calmata cu aburi de vasc

Cercetarile au aratat ca aerosolii de vasc scad cu pana la 50% frecventa manifestarilor agresive prin reducerea drastica a iritabilitatii, “reactiei nervoase” la stimuli din exterior.

Se fierb 20-30 g frunze de vasc (fara flori si fara tulpina) timp de 15 minute sub capac dupa ce dau in clocot. Se inhaleaza aburii stand deasupra vasului la o distanta de 10 cm.

Inhalatiile trebuie sa dureze putin (30-40 sec) prin inspiratii normale. Procedeaza in acest fel numai la 5 minute dupa micul dejun, si cu 7-8 minute inainte de masa de pranz.

Dupa cina se recomandă inhalarea prin inspiratii lente, adanci, numai 10-15 secunde.

flori-vasc

In cazul starilor de anxietate se recomanda inhalarea de aburi de ceai de vasc numai dupa trezire si inainte de culcare.

Se fierb 40 g frunze de vasc intr-un litru de apa cu sare care trebuie permanent amestecata. După 20 de minute, inainte de micul dejun se inhaleaza timp de 10 minute aburi de fiertura de vasc apoi se maseaza usor zonele tamplelor cu 15-20 de minute inainte de culcare timp de 5 minute, apoi se sta relaxat, linistit, in pat pana la adormire.

Ameliorarea starilor depresive se face cu ajutorul mirosului fierturii de vasc crud

Se fierb 20-30 g vasc in clocot timp de 5-6 minute apoi se adauga floare de vasc. Se inhaleaza adanc aburii timp de 20-30 de secunde in 4-5 reprize zilnic timp de 20 de zile. Se poate relua cura dupa o pauza de minim 18 zile.

Mai citiţi...

  • Cum se iau vitaminele?
    Cum si cand se iau vitaminele? Suplimentarea alimentatiei zilnice cu vitamine este importanta pentru organismul nostru, deoarece de cele mai multe ori ducem lipsa de vitaminele esentiale. Dar , cand luam aceste vitamine, cand este momentul
  • Salata de ciuperci
    300 gr manatarci (sau alte ciuperci), ulei, sare de lamaie, usturoi (dupa gust), piper, marar verde, patrunjel. Ciupercile bine spalate se fierb in apa clocotita cu sare si un praf de sare de lamaie, timp de
  • Tratament acnee dupa 30 de ani
    Solutii acnee dupa 30 de ani Tratamente cosmetice Cosurile trebuie scoase dupa o baie de aburi si cu multa grija pentru a nu deteriora tesutul din jurul lor, iar tratamentele cosmetice lunare te vor ajuta sa scapi

Ai o întrebare/comentariu?

Dacă vrei să discuţi mai multe, intră pe forum!