Ochiuri Invelite

Ingrediente:

350 g malai grisat
2 l apa
2 lingurite sare (rase)
100 g unt
200 g branza de oi (burduf)
4 - 6 oua
sare
piper
boia
cascaval ras (optional)
smantana (optional)

Preparare:

Din faina de malai, apa, sare se face o mamaliga pripita, astfel:
Se pune apa la fiert, iar cand se infierbanta se adauga sarea si se presara putin malai, in ploaie.
Dupa ce incepe sa fiarba, se presara restul de faina, tot in ploaie, amestecand continu, pana se obtine un terci mai consistent.
Se lasa sa fiarba 5-10 min, amestecand, pana se ingroasa (lingura sta drept in mamaliga), apoi se lasa deoparte.
Este de preferat sa fiarba la foc mic si nu direct pe flacara, ca sa nu se arda si sa se afume.
Se ia un vas termorezistent, se unge cu unt si se aseaza alternativ 3 straturi de mamaliga si 2 de branza, presarate cu unt topit.
In ultimul strat de mamaliga, netezit, se fac adancituri cu o lingura inmuiata in unt topit, la cate oua se vorfolosi.
Se da la cuptor, la foc potrivit si cand capata deasupra o crusta usor rumenita, se scoate vasul, se pune cate un ou crud in fiecare adancitura.
Se condimenteaza ouale, se presara cu cascaval si se da din nou la cuptor.
Dupa ce albusurile s-au inchegat, se serveste [...]

Citeste articolul complet »

Retete culinare afrodisiace

Retete culinare afrodisiace

Impotenţa sexuală este o boală?
În majoritatea cazurilor însă, acest neajuns survine fie în urma unor decepţii, fie datorită grabei, fie, pur şi simplu, datorită nepriceperii.
Dar, în cele mai multe cazuri, de vină este excesul de alcool şi alimentaţia neraţională.
Mai jos veţi găsi o suită de reţete culinare care au reputaţia de a fi făcut minuni în cazuri de-a dreptul disperate. Totul este să răriţi băutura, alcoolurile cu deosebire, şi să urmaţi „cura” alimentară recomandată, respectând proporţiile la gătit şi timpul de preparare.
Nu uitaţi: cu cât alimentele stau mai mult pe foc, cu atât îşi pierd proprietăţile nutritive, gustul şi aroma, iar dacă se ard, devin toxice.
Usturoiul, spre exemplu, un afrodiziac şi un adevărat panaceu universal, devine toxic dacă la prăjit îl ardem; ceapa, un alt excelent afrodiziac şi un binecunoscut medicament natural universal, călită peste măsură, în rântaş mai ales, din medicament şi aliment devine otravă.
Începem cu cele mai simple şi eficiente reţete alimentare.

CRUDITĂŢI

Ceapă roşie cu telemea şi ulei
Morcov crud dat prin râzătoare cu ochiuri mari, la care adăugăm miere de salcâm
Seminţe de dovleac crude ori prăjite puţin
Alune de arbust sau de pământ, prăjite sau crude
Nuci (miezul se prăjeşte [...]

Citeste articolul complet »

Biftecul tartar - un miracol

Biftecul tartar - un miracol

Biftecul tartar
Se prepară numai din carne de viţel.
Pentru două persoane:

300 g carne,
3 ouă,
50 u unt,
100 g ceapă roşie,
30 g pătrunjel şi frunze de ţelină,
boia de ardei dulce,
piper,
usturoi,
pâine de secară prăjită,
bulion de roşii,
frunze de lăptuci (5 g).

Preparare: carnea tăiată bucăţi mici se trece prin maşina de tocat de două ori.
O mixam manual cu ingredientele de mai sus (de la ou se ia doar gălbenuşul), potrivindu-le după gustul nostru.
Se bea un singur pahar de vin negru natural.

Citeste articolul complet »