Ochiuri Invelite

Aperitive

Ingrediente:

350 g malai grisat
2 l apa
2 lingurite sare (rase)
100 g unt
200 g branza de oi (burduf)
4 - 6 oua
sare
piper
boia
cascaval ras (optional)
smantana (optional)

Preparare:

Din faina de malai, apa, sare se face o mamaliga pripita, astfel:
Se pune apa la fiert, iar cand se infierbanta se adauga sarea si se presara putin malai, in ploaie.
Dupa ce incepe sa fiarba, se presara restul de faina, tot in ploaie, amestecand continu, pana se obtine un terci mai consistent.
Se lasa sa fiarba 5-10 min, amestecand, pana se ingroasa (lingura sta drept in mamaliga), apoi se lasa deoparte.
Este de preferat sa fiarba la foc mic si nu direct pe flacara, ca sa nu se arda si sa se afume.
Se ia un vas termorezistent, se unge cu unt si se aseaza alternativ 3 straturi de mamaliga si 2 de branza, presarate cu unt topit.
In ultimul strat de mamaliga, netezit, se fac adancituri cu o lingura inmuiata in unt topit, la cate oua se vorfolosi.
Se da la cuptor, la foc potrivit si cand capata deasupra o crusta usor rumenita, se scoate vasul, se pune cate un ou crud in fiecare adancitura.
Se condimenteaza ouale, se presara cu cascaval si se da din nou la cuptor.
Dupa ce albusurile s-au inchegat, se serveste [...]

Citeste articolul complet »