Ingrediente:
- 350 g malai grisat
- 2 l apa
- 2 lingurite sare (rase)
- 100 g unt
- 200 g branza de oi (burduf)
- 4 - 6 oua
- sare
- piper
- boia
- cascaval ras (optional)
- smantana (optional)
Preparare:
- Din faina de malai, apa, sare se face o mamaliga pripita, astfel:
Se pune apa la fiert, iar cand se infierbanta se adauga sarea si se presara putin malai, in ploaie. - Dupa ce incepe sa fiarba, se presara restul de faina, tot in ploaie, amestecand continu, pana se obtine un terci mai consistent.
- Se lasa sa fiarba 5-10 min, amestecand, pana se ingroasa (lingura sta drept in mamaliga), apoi se lasa deoparte.
- Este de preferat sa fiarba la foc mic si nu direct pe flacara, ca sa nu se arda si sa se afume.
- Se ia un vas termorezistent, se unge cu unt si se aseaza alternativ 3 straturi de mamaliga si 2 de branza, presarate cu unt topit.
- In ultimul strat de mamaliga, netezit, se fac adancituri cu o lingura inmuiata in unt topit, la cate oua se vorfolosi.
- Se da la cuptor, la foc potrivit si cand capata deasupra o crusta usor rumenita, se scoate vasul, se pune cate un ou crud in fiecare adancitura.
- Se condimenteaza ouale, se presara cu cascaval si se da din nou la cuptor.
- Dupa ce albusurile s-au inchegat, se serveste imediat, fierbinte.
- Dupa dorinta se poate acompania mamaliguta cu smantana.
Etichete: Aperitive, aperitive cu oua, Retete, retete culinare