Ochiuri Invelite

Aperitive Trimite prin YM

Ingrediente:

  • 350 g malai grisat
  • 2 l apa
  • 2 lingurite sare (rase)
  • 100 g unt
  • 200 g branza de oi (burduf)
  • 4 - 6 oua
  • sare
  • piper
  • boia
  • cascaval ras (optional)
  • smantana (optional)

Preparare:

  1. Din faina de malai, apa, sare se face o mamaliga pripita, astfel:
    Se pune apa la fiert, iar cand se infierbanta se adauga sarea si se presara putin malai, in ploaie.
  2. Dupa ce incepe sa fiarba, se presara restul de faina, tot in ploaie, amestecand continu, pana se obtine un terci mai consistent.
  3. Se lasa sa fiarba 5-10 min, amestecand, pana se ingroasa (lingura sta drept in mamaliga), apoi se lasa deoparte.
  4. Este de preferat sa fiarba la foc mic si nu direct pe flacara, ca sa nu se arda si sa se afume.
  5. Se ia un vas termorezistent, se unge cu unt si se aseaza alternativ 3 straturi de mamaliga si 2 de branza, presarate cu unt topit.
  6. In ultimul strat de mamaliga, netezit, se fac adancituri cu o lingura inmuiata in unt topit, la cate oua se vorfolosi.
  7. Se da la cuptor, la foc potrivit si cand capata deasupra o crusta usor rumenita, se scoate vasul, se pune cate un ou crud in fiecare adancitura.
  8. Se condimenteaza ouale, se presara cu cascaval si se da din nou la cuptor.
  9. Dupa ce albusurile s-au inchegat, se serveste imediat, fierbinte.
  10. Dupa dorinta se poate acompania mamaliguta cu smantana.

Mai citiţi...

  • Placinta dobrogeana
    Placinta dobrogeana (cu branza) Ingrediente coca: 600 gr faina 100 gr ulei 2 oua 1 lingura otet 1/2 lingurita sare apa ~200 ml 200 gr margarina sau unt Ingrediente umplutura: 500-600 gr branza de vaci bine scursa 3-4 oua 100-150 gr zahar 100-150 gr smantana 40 gr gris sare dupa
  • Telina cu branza
    1/2 kg telina, 1/2 kg cartofi, branza de burduf, 1 pahar smantana, patrunjel verde, piper. Se unge o cratita cu untura, unt ori margarina. Telina si cartofii taiati rondele se aseaza in cratita, deasupra se toarna 100
  • Crap la cuptor cu fasole pastai
    Ingrediente: 1,5 kg peste crap 500 gr fasole pastai 1 pahar cu vin alb 3 cepe 1 legatura de patrunjel 2 foi de dafin boabe de piper ulei sare Mod de preparare: Se pune fasolea la fiert, in apa cu sare. Separat, se curata pestele si

Ai o întrebare/comentariu?

Dacă vrei să discuţi mai multe, intră pe forum!