Placinta dobrogeana

Patiserie Trimite prin YM

Placinta dobrogeana (cu branza)

Ingrediente coca:

  • 600 gr faina
  • 100 gr ulei
  • 2 oua
  • 1 lingura otet
  • 1/2 lingurita sare
  • apa ~200 ml
  • 200 gr margarina sau unt

Ingrediente umplutura:

  • 500-600 gr branza de vaci bine scursa
  • 3-4 oua
  • 100-150 gr zahar
  • 100-150 gr smantana
  • 40 gr gris
  • sare dupa gust

placinta-dobrogeana Placinta dobrogeanaMod de preparare umplutura:

Branza se sfarama, se amesteca foarte bine cu smantana, ouale, zaharul, sare si gris.

Se poate pune la umplutura jumatate de branza de vaci si jumatate de branza telemea sau de burduf, in acest caz nu se mai adauga sare la umplutura.

Mod de preparare coca:

Se cerne faina pe o planseta, se face la mijloc o gropita in care se pun ouale, uleiul, otetul, sare si apa cat sa se obtina o coca potrivit de moale.

Se framanta pana ce coca nu se mai lipeste nici de masa nici de maini.

Se imparte coca in opt bucati egale, se rotunjeste fiecare, se unge cu ulei si se acopera cu un prosop. Se lasa la odihnit cca 20 minute.

Fiecare bucata de coca se intinde cu sucitorul si apoi se mai intinde cu mainile cat sa acopere tava bine unsa cu unt.

Foaia trebuie sa iasa subtire, fina, fara sa se rupa.

Pe foile intinse pe tava se pune umplutura, iar peste umplutura se aseaza restul de foi stropite deasemenea intre ele cu unt topit, iar la final, ultima foaie se unge bine cu unt.

Placinta se coace la inceput in cuptor preincalzit la 200 C, iar ulterior, focul se micsoreaza, pana la coacerea definitiva a placintei.

Aceasta placinta poate avea urmatoarele umpluturi: carne, dovleac, cartofi, ciuperci, praz inabusit sau ceapa verde.

Mai citiţi...

  • Crap la cuptor cu fasole pastai
    Ingrediente: 1,5 kg peste crap 500 gr fasole pastai 1 pahar cu vin alb 3 cepe 1 legatura de patrunjel 2 foi de dafin boabe de piper ulei sare Mod de preparare: Se pune fasolea la fiert, in apa cu sare. Separat, se curata pestele si
  • Ochiuri Invelite
    Ingrediente: 350 g malai grisat 2 l apa 2 lingurite sare (rase) 100 g unt 200 g branza de oi (burduf) 4 - 6 oua sare piper boia cascaval ras (optional) smantana (optional) Preparare: Din faina de malai, apa, sare se face o mamaliga pripita, astfel: Se pune apa
  • Telina cu branza
    1/2 kg telina, 1/2 kg cartofi, branza de burduf, 1 pahar smantana, patrunjel verde, piper. Se unge o cratita cu untura, unt ori margarina. Telina si cartofii taiati rondele se aseaza in cratita, deasupra se toarna 100

Ai o întrebare/comentariu?

Dacă vrei să discuţi mai multe, intră pe forum!