Placinta dobrogeana

Patiserie
Placinta dobrogeana

Placinta dobrogeana (cu branza)
Ingrediente coca:

600 gr faina
100 gr ulei
2 oua
1 lingura otet
1/2 lingurita sare
apa ~200 ml
200 gr margarina sau unt

Ingrediente umplutura:

500-600 gr branza de vaci bine scursa
3-4 oua
100-150 gr zahar
100-150 gr smantana
40 gr gris
sare dupa gust

Mod de preparare umplutura:
Branza se sfarama, se amesteca foarte bine cu smantana, ouale, zaharul, sare si gris.
Se poate pune la umplutura jumatate de branza de vaci si jumatate de branza telemea sau de burduf, in acest caz nu se mai adauga sare la umplutura.
Mod de preparare coca:
Se cerne faina pe o planseta, se face la mijloc o gropita in care se pun ouale, uleiul, otetul, sare si apa cat sa se obtina o coca potrivit de moale.
Se framanta pana ce coca nu se mai lipeste nici de masa nici de maini.
Se imparte coca in opt bucati egale, se rotunjeste fiecare, se unge cu ulei si se acopera cu un prosop. Se lasa la odihnit cca 20 minute.
Fiecare bucata de coca se intinde cu sucitorul si apoi se mai intinde cu mainile cat sa acopere tava bine unsa cu unt.
Foaia trebuie sa iasa subtire, fina, fara sa se rupa.
Pe foile intinse pe tava se pune umplutura, iar peste umplutura se aseaza restul de foi stropite deasemenea [...]

Citeste articolul complet »