Impotenţa sexuală este o boală?
În majoritatea cazurilor însă, acest neajuns survine fie în urma unor decepţii, fie datorită grabei, fie, pur şi simplu, datorită nepriceperii.
Dar, în cele mai multe cazuri, de vină este excesul de alcool şi alimentaţia neraţională.
Mai jos veţi găsi o suită de reţete culinare care au reputaţia de a fi făcut minuni în cazuri de-a dreptul disperate. Totul este să răriţi băutura, alcoolurile cu deosebire, şi să urmaţi „cura” alimentară recomandată, respectând proporţiile la gătit şi timpul de preparare.
Nu uitaţi: cu cât alimentele stau mai mult pe foc, cu atât îşi pierd proprietăţile nutritive, gustul şi aroma, iar dacă se ard, devin toxice.
Usturoiul, spre exemplu, un afrodiziac şi un adevărat panaceu universal, devine toxic dacă la prăjit îl ardem; ceapa, un alt excelent afrodiziac şi un binecunoscut medicament natural universal, călită peste măsură, în rântaş mai ales, din medicament şi aliment devine otravă.
Începem cu cele mai simple şi eficiente reţete alimentare.
CRUDITĂŢI
- Ceapă roşie cu telemea şi ulei
- Morcov crud dat prin râzătoare cu ochiuri mari, la care adăugăm miere de salcâm
- Seminţe de dovleac crude ori prăjite puţin
- Alune de arbust sau de pământ, prăjite sau crude
- Nuci (miezul se prăjeşte superficial la cuptor)
- Ceapă roşie cu două gălbenuşuri crude, un pic de oţet de mere, sare şi piper
- Ciocolată fierbinte în care se adaugă frunze de pătrunjel mărunţit
BĂUTURI STIMULATOARE
- 50 g coniac şi un gălbenuş
- 50 g coniac şi 3 ouă de prepeliţă său de vrabie
- una bere neagră, doar una !, înainte cu oră
- un pahar de vin alb cu pătrunjel verde
Unii bărbaţi, spre a-şi „face curaj”, consumă alcool. Din păcate, cu cât se bea mai mult, cu cât se depăşesc 50 ml alcool, cu atât creşte …ineficienta.
Cine doreşte să scape de necaz va trebui să se rezume la cantităţile de mai sus.
Clasificarea alimentelor afrodiziace, după „forţa” ce o deţin şi timpul în care devin ” eficiente:
- locul I: ţelina, ceapa roşie, ouăle moi, ouăle de potârniche, mierea de salcâm, berea neagră cu gălbenuş, orezul cu miere, racii, melcii, scoicile, sosul papal;
- locul II: ouă cu măduvă, ceafă de porc la grătar, icre, ciocolată cu pătrunjel, biftec tartar.
Această „clasificare” este subiectivă, deoarece, de la persoană la persoană alimentele, precum şi medicamentele, acţionează diferit.
Ce trebuie să ştiţi: reţetele de faţă se combină; nu mâncaţi mai mult decât spune reţeta (poate cineva se gândeşte că dublând cantitatea, se dublează şi forţele. Nimic mai greşit: dublând cantitatea, se dublează doar efortul organismului la digestie).