Telina cu mere

600 gr telina frageda se spala, se curata, se tine o ora in apa rece, dupa care se taie fidea, se sareaza putin si se mai lasa 10 minute.
Se amesteca apoi cu 400 gr mere taiate si cu sos preparat din: 2 galbenusuri proaspete, 100 ml ulei, 1 lingura zeama de lamaie, la care se adauga sare dupa gust, piper idem, 2 morcovi rasi fin si, daca suportati, putin mustar.

Citeste articolul complet »

Orez cu lapte

Orez fiert in lapte, la care se adauga un galbenus crud, 1 lingurita de miere, cateva frunze de telina proaspete si o ceapa rosie taiata marunt.
Se recomanda celor cu potential scazut.
Tratamentul dureaza 10 zile si face minuni.
Reteta se asociaza cu biftec tartar, mancaruri de telina si bauturile recomandate.

Citeste articolul complet »

Telina cu galbenusuri

Ingrediente:

radacina de telina - 1kg
unt - 150 gr
faina de grau - 1 lingurita (se pune in compozitie amestecata cu putina apa fara a fi prajita)
suc de rosii - 1 pahar
nucsoara
galbenusuri proaspete - 3-4 bucati

Mod de preparare:

Telina, taiata bucati, se fierbe, se scurge de zeama si se pune deoparte (zeama e buna ca racoritoare).
Taiata felii, telina se inabusa in putin unt, dupa care se adauga faina si bulionul, iar la sfarsit, galbenusurile si nucsoara.
Se da un clocot la flacara mica si se consuma cald.

Citeste articolul complet »

Retete culinare afrodisiace

Retete culinare afrodisiace

Impotenţa sexuală este o boală?
În majoritatea cazurilor însă, acest neajuns survine fie în urma unor decepţii, fie datorită grabei, fie, pur şi simplu, datorită nepriceperii.
Dar, în cele mai multe cazuri, de vină este excesul de alcool şi alimentaţia neraţională.
Mai jos veţi găsi o suită de reţete culinare care au reputaţia de a fi făcut minuni în cazuri de-a dreptul disperate. Totul este să răriţi băutura, alcoolurile cu deosebire, şi să urmaţi „cura” alimentară recomandată, respectând proporţiile la gătit şi timpul de preparare.
Nu uitaţi: cu cât alimentele stau mai mult pe foc, cu atât îşi pierd proprietăţile nutritive, gustul şi aroma, iar dacă se ard, devin toxice.
Usturoiul, spre exemplu, un afrodiziac şi un adevărat panaceu universal, devine toxic dacă la prăjit îl ardem; ceapa, un alt excelent afrodiziac şi un binecunoscut medicament natural universal, călită peste măsură, în rântaş mai ales, din medicament şi aliment devine otravă.
Începem cu cele mai simple şi eficiente reţete alimentare.

CRUDITĂŢI

Ceapă roşie cu telemea şi ulei
Morcov crud dat prin râzătoare cu ochiuri mari, la care adăugăm miere de salcâm
Seminţe de dovleac crude ori prăjite puţin
Alune de arbust sau de pământ, prăjite sau crude
Nuci (miezul se prăjeşte [...]

Citeste articolul complet »

Biftecul tartar - un miracol

Biftecul tartar - un miracol

Biftecul tartar
Se prepară numai din carne de viţel.
Pentru două persoane:

300 g carne,
3 ouă,
50 u unt,
100 g ceapă roşie,
30 g pătrunjel şi frunze de ţelină,
boia de ardei dulce,
piper,
usturoi,
pâine de secară prăjită,
bulion de roşii,
frunze de lăptuci (5 g).

Preparare: carnea tăiată bucăţi mici se trece prin maşina de tocat de două ori.
O mixam manual cu ingredientele de mai sus (de la ou se ia doar gălbenuşul), potrivindu-le după gustul nostru.
Se bea un singur pahar de vin negru natural.

Citeste articolul complet »