Telina cu nuci
28 Aprilie, 2010Miezul de la 200 gr nuci, o telina cam de 200 gr, 50 gr cascaval, un buchet salata, bulion, maioneza, piper, mustar, zeama de lamaie (sau sare de lamaie).
Telina taiata ca pentru salata se opareste si se scurge imedia.
Miezul de nuca se coace in cuptor superficial, cat sa-i poata fi indepartata coaja de pe miez (prin frecare intre palme).
Miezul se rupe in 2-3 bucati si se amesteca cu telina. O lingura de mustar se bate bine cu una de ulei, cu zeama de lamaie, cu bulionul de rosii (un pahar in care se pune un sfert bulion si restul apa).
Cascavalul faramitat se bate cu maioneza, se toarna peste amestecul de mustar, ulei si bulion, mixandu-se cu aparatul electric (sau mecanic) pana la omogenizare.
Salata se spala frunza cu frunza, se aseaza in vasul de salata (unul putin adanc); se pun deasupra telina si nucile, dupa care se adauga sosul.