Zodia BALANŢĂ

Balanta

Zodia BALANŢĂ
Constelaţia Balanţei - cărei i se mai zice şi Cumpăna, are ca stele importante Arcturus, Centaurul, (Boarul). Planetele Venus şi Saturn sunt cele două „talere” ale zodiei. Domină Venus (logica şi voluptatea); secundul Saturn (voinţa lipsită de afecţiune), împreună cu Luna (oniricul vizionar) şi planeta succesului - Jupiter, echilibrează zodia.
Numele zodiei, vine şi de la faptul că la 23 septembrie ziua este egală cu noaptea - lumina şi întunericul se cumpănesc, sunt egale.
Element „de aer şi semn masculin, Balanţa dă naştere fiinţei adaptabile şi reticente, prietenoase şi analitice, dornice să se realizeze prin forţele proprii, într-un climat de prosperitate spirituală. Niciodată o Balanţă n-o să gândească: „după mine, potopul”. Iubeşte luxul şi obiectele de valoare, bijuteriile rare, fiind, în general, de mare rafinament estetic, dar gândul stăruie la binele public, la moştenirea ce trebuie s-o lase omul evoluat viitorimii.
Balanţa a impus spiritele Renaşterii şi Reformei, din rândurile lor ridicându-se citadinii. E adevărat, mizează prea mult pe complezenţă, dar, orice s-ar spune, reprezintă Urbanitatea Perpetuă.
Dacă Balanţa îşi propune să te cucerească, se va da peste cap să-i reuşească - fie pentru a-şi demonstra sieşi abilitatea în mânuirea oamenilor şi darul diplomatic. Nici vorbă, sunt cei mai indicaţi oameni pentru delicata [...]

Citeste articolul complet »

Zodia RAC

Rac

La 22 iunie are loc solstiţiul de vară. Cum din 23 ziua va descreşte mereu (timpul dă înapoi), zodiei i s-a spus Racul. Constelaţia Racul se află în partea cea mai de nord a Eclipticii. La 13 grade deasupra Racului se află soarele Sirius.
“Racul este element de apă caracterizat prin receptivitate şi timiditate, lipsa curajului şi a combativităţii, dar şi printr-o încăpăţânare care îl apără. El priveşte spre trecut şi spre istorie admirând gloria omenirii şi din această cauză, se adaptează foarte greu prezentului”.
Stăpânele acestei zodii - Luna şi Jupiter - acordă bunătatea, emoţia, iubirea de cămin, patriotismul, dar şi orgoliul, vanitatea. Evolutia celor din Rac are loc încet, într-o lume unde se ştiu iubiţi, preţuiţi, simpatizaţi pentru simţămintele lor.
Teama de ridicol îi impiedică să se afirme. Iubesc trecutul, antichitatea, în care văd “gloria” şi mai puţin realitatea celor ce au fost. Le este necesară o educaţie a voinţei şi, dacă nu au primit-o vor trebui să practice yoga (sport ce pune în evidenţă conştiinţa primordială şi întăreşte voinţa).
Firi săritoare, compasive şi generoase, sunt speculate sentimental şi material de oamenii fără scrupule. O reticenţă exhaustivă le împiedică să se autoanalizeze cu simţ critic.
Racul ce l-aţi supus unei observaţii pertinente, dar [...]

Citeste articolul complet »

Bărbatul BALANŢĂ

Balanta

Este tipul aflat între echilibru şi armonie, viaţa fiindu-i un permanent balansoar pe care va încerca să-şi păstreze echilibrul. Este sensibil şi deosebit de influenţat de ordinea şi veselia din jurul său. Nu-i plac manifestările sportive, dar va fi un partener agreabil de discuţie, lucru pe care-l pretinde şi amicilor săi.
Este prietenos, are un dezvoltat simţ al dreptăţii şi oferă tuturor o şansă, fiind şi un diplomat cu mult simţ al umorului. Profesional este un bun coleg, dar mai ales un şef minunat, adaptându-se uşor compromisurilor pentru a împărţi dreptatea.
Îi vine totuşi greu să ia hotărâri imediate şi directe, căutând tot timpul motivaţii pentru amânări în problemele spinoase, dar va înţelege pe cineva, va avea multă răbdare şi se va implica în soluţionarea problemelor acestuia.
Cine reuşeşte să ademenească un bărbat-Balanţă va vedea ca a meritat şi va renunţa greu la el, pentru că este în stare să ofere clipe unice. Nu acceptă vulgaritatea, femeia trebuind numai să sugereze ce şi cum doreşte; nu poate să rănească sentimental, fiind dezarmat în faţa femeilor agresive, dar reacţionează ca o pisică (torcând) la complimente şi laude.
Pentru o femeie care ştie ce vrea, cucerirea lui este o joacă, pentru că se îndrăgosteşte uşor. Mai [...]

Citeste articolul complet »

Bărbatul PEŞTI

Pesti

Bărbatul Peşti este sentimental, sensibil şi labili, omul tuturor surprizelor, fiindcă este măcinat de impulsuri contradictorii. Chiar simbolul zodiacal arată acest lucru, prin cei doi peşti care înoată fiecare în altă direcţie.
Bărbatul Peşti este contradictoriu şi când se va decide pentru ceva, va face exact opusul. Firea sa este caldă, plăcută, dar nu vede oamenii aşa cum sunt, ci cum ar vrea el să fie.
Cel mai tare îl atrag femeile raţionale, mai ales dacă au darul de a domina. El idealizează persoana pe care o iubeşte şi închide ochii chiar şi la cele mai urâte comportări, căci nu vede în iubită femeia care-i poate face rău.
Atras fiind de schimbare şi de agitaţie, nu-şi doreşte ceva mai mult decât stabilitate emoţională. este un visător, dar dragostea nu trebuie să fie numai romantică, bună, trandafirie şi lirică, ci şi protectoare.
Sexul este ceva intim şi personal. Nu întruchipează fidelitatea pentru că este prea influenţabil. Cum putem sta alături de un om care-şi trăieşte atât de intens viaţa? Trebuie să manifestăm înţelegere pentru tot ceea ce este schimbător, pentru jocul superficial al simţămintelor şi, mai ales, să-l lăsăm să ne simtă influenţa.
Dragostea este un fenomen fără limite gândeşte el şi nu trebuie să ne [...]

Citeste articolul complet »

Despre PEŞTI

Pesti
Despre PEŞTI

Natura dublă a zodiei este dată de constelaţia Peşti - situată în nordul cerului şi de constelaţia sudică Balena. Prima poartă numele de Peştele Boreal, a doua Peştele Austral.
Zodia este simbolizată de doi peşti legaţi între ei, dar orientaţi pe direcţii diferite: unul pare a coborî, celălalt, înotând în susul apei; cel care coboară denotă firile barbare şi desfrânate, leneşe; cel care urcă, defineşte natura umană generoasă, activă, receptivă suferinţei omeneşti.
Element acvatic şi semn feminin, denotă hipersensibilitatea. Omul din Peşti - natură antagonică, poate fi un artist cu un caracter mizerabil, ori un dur cu surprinzătoare momente de duioşie şi înţelegere. De fapt, nu este nici dur până la capăt, nici sentimental.
În el se dă o luptă permanentă, omul superior învingându-şi pornirile malefice. Majoritatea nativilor sunt oameni simţitori, receptivi, deosebit de influenţabili - fiinţele cele mai complexe şi mai expuse.

Întrucât domină planeta bogăţiei Jupiter, ei capătă putere socială şi financiară, dar destinul le este agresat de stelele malefice: Markab şi Scheat, la care contribuie răzbunătorul Marte “cel mânjit de sânge nevinovat” şi pesimistul Saturn.
Una din cele mai darnice stele - Fomalhaut (aşezată în Peşti), atenuează fatalitatea, îndulcind viaţa: astfel se explică natura antagonistă, contradictorie a fiinţelor născute în această zodie.
Deşi [...]

Citeste articolul complet »

Compatibilităţi pentru zodia VĂRSĂTOR

Varsator

Vărsător - Berbec

Berbecul agresiv şi dominant îl va descuraja pe Vărsătorul paşnic, iubitor de libertate. În privinţa sexului sunt plini de fantezie, se armonizează şi în alte domenii, dar căsătoria stă sub semnul îndoielii.

Vărsător - Taur

Taurul sentimental şi hipersenzual găseşte derutantă concepţia delăsătoare a Vărsătorului cu privire la sex. Doreşte nu numai un prieten, ci şi un partener de viaţă. Vărsătorul, dimpotrivă, vrea să-şi transforme partenerul în campion şi îşi găseşte multe activităţi în afara casei ceea ce repugnă Taurul. Se nasc multe conflicte de caracter.

Vărsător - Gemeni

Vărsătorul poate domina Gemenii care au o mare capacitate de adaptare la jocurile presexuale. Pot trece ore întregi în dormitor, dar fără sentimentalisme. Gemenii prea iritabili găsesc în Vărsător o influenţă stabilizatoare. O relaţie interesantă, o căsnicie bună, fără prea multă pasiune.

Vărsător - Rac

Racul, deosebit de sensibil, îl enervează pe Vărsător. Vărsătorul preferă o pasiune mai rece şi o concepţie de viaţă mai largă. Cu timpul va respinge Racul, lângă care căsnicia ar putea ridica probleme serioase.

Vărsător - Leu

Promite, pentru o anumită perioadă, o aventură excitantă. Probleme principale: Leul pune accent pe cap, iar Vărsătorul pe spirit. Problemele în relaţiile de lungă durată sunt prea explozive.

Vărsător - Fecioară

Nu există atracţie sexuală puternică. Fecioara [...]

Citeste articolul complet »

Cum îi cucerim pe cei din zodia Rac

Rac
Cum îi cucerim pe cei din zodia Rac

Cum îi cucerim pe cei din zodia Rac? Cereţi Racului un sfat: el vă va compătimi, va adori să vă ajute şi primul pas a fost deja făcut. Nici nu intră în discuţie abordările de genul “ne cunoaştem cumva?”, pentru că are o memorie excelentă. Femeia Rac iubeşte copiii şi discuţiile pe această temă dau rezultate optime.
Pot fi abordate şi discuţiile politice, culturale, muzicale, dar, indiferent de subiect, ele trebuie să aibă nota lor de subtilitate şi estetică. Invită-l pe malul unei ape, întrucât îi plac sporturile nautice, sau chiar la nudişti şi nu va refuza.
Un cadou pentru o femeie Rac trebuie să fie util pentru casă şi să incumbe mult farmec, originalitate şi subtilitate (tablou, tapet, carte legată în piele, orice pentru bucătărie).
Pentru bărbatul Rac nimic nu va fi mai bun de cadou decât o mâncare împachetată exotic sau o bijuterie chiar de tablă, dar cu monograma sa.
Cei născuţi în zodia Racului sunt colecţionari, motiv pentru care orice lucru care le completează colecţia îi bucură şi îi îndatorează.
Racul îşi păstrează familia, relaţiile şi, mai ales, sentimentele. Nu-i criticaţi cumva aventurile şi nu-l priviţi ca pe un om obişnuit şi firesc.
La un Rac totul este extraordinar şi la superlativ (costume, [...]

Citeste articolul complet »