Dieta Atkins

Diete Trimite prin YM

Introducere

Dieta Atkins a fost creata in 1972 de Robert Atkins, un medic cardiolog din Statele Unite.

Atkins sustine ca principala cauza a obezitatii este consumul de glucide rafinate (in special zahar, faina, siropuri bogate in fructoza), iar consumul de grasimi saturate nu este atat de periculos pe cat se crede, grasimile trans (provenind din surse precum uleiurile hidrogenate) fiind singurele care trebuie evitate.

Prin urmare, dieta Atkins recomanda renuntarea la: prajituri, biscuiti, paste fainoase, bomboane, ciocolata si inghetata.

Avantajele oferite de dieta Atkins

Atkins a demonstrat ca dieta creata de el duce la arderea grasimilor mult mai usor decat alte diete, in conditiile consumarii unui numar egal de calorii.

Acest program de nutritie bazat pe reducerea aportului de glucide din alimentatie nu este unul restrictiv. Infometarea este una din cauzele care duc la esecul vastei majoritati a curelor de slabire.

Un regim alimentar de durata trebuie sa fie complet, sanatos si placut. Dieta Atkins presupune renuntarea la zahar si la alte glucide rafinate, dar permite in schimb consumarea unor tipuri variate de carne, peste, salate din legume preparate cat mai gustos -cu unt, smantana, condimente si verdeata.

Dieta Atkins este visul oricarui gurmand: savuroasa, variata si sanatoasa.

Dieta Atkins este cea mai sigura cale de a va mentine greutatea

Principala problema a dieteler traditionale (sarace in calorii sau proteine) este ca odata cu reintoarcerea la vechile obiceiuri alimentare, persoanele pun inapoi kilogramele pierdute deoarece nu sunt pregatite sa-si mentina greutatea cu o alimentatie variata.
Mentinerea greutatii dupa incheierea dietei este un mare avantaj al regimului Atkins si se explica prin faptul ca numarul de calorii consumate in timpul diferitelor faze ale dietei nu difera foarte mult.

Dieta Atkins este compusa din 4 etape: Inducerea, Pierderea in greutate, Pre-mentinerea si Mentinerea. Daca respectati toate aceste etape, pierderea in greutate va fi definitiva, iar kilogramele in plus vor disparea pentru totdeauna.

Dieta Atkins nu va lipseste de placerea de a manca, dar va energizeaza si va creaza o stare de bine. De fapt, aproximativ jumatate din pacienti continua dieta deoarece se simt mult mai rau atunci cand se opresc.
In plus, dispunand de mai multa energie, pacientii sunt mai dispusi sa faca exercitii fizice, ceea ce duce la inlocuirea tesutului gras cu masa musculara si la pierderea in greutate.
Odata ce efectele devin vizibile, pacientii se simt impliniti iar respectul fata de propria persoana creste.

Reducerea aportului de carbohidrati recomandata de Atkins are o serie de efecte pozitive: diminuarea nivelului de colesterol si de trigliceride din sange, moderarea glicemiei si reducerea tensiunii arteriale. Toate acestea au drept consecinta directa reducerea riscurilor cardiovasculare.

Dezavantajele dietei Atkins

Criticii dietei Atkins afirma ca nu toate persoanele pot tine aceasta dieta, o buna parte renuntand in primele doua saptamani, cand cantitatea de glucide permisa este foarte mica.

Dieta prezinta si o serie de efecte adverse: lipsa energiei, stari de oboseala, constipatie, etc.

Sursa: forum.slabute.ro

Mai citiţi...

  • Dieta Scarsdale
    Dieta Scarsdale, publicata in 1979, a devenit celebra la inceputul anilor ‘80, dupa ce doctorul Herman Tarnower a fost ucis de catre Jean Harris, amanta sa. Crima pasionala a pus capat unei relatii agitate, marcata
  • Dieta cu grapefruit
    Dieta cu grapefruit Regimul alimentar nu trebuie sa depaseasca 1.500 de calorii zilnic si va fi constituit (orientativ) din carne slaba, cam 100 g zilnic, sucuri de legume neindulcite cu zahar, o zi de cruditati pe
  • Dieta care protejează tenul de riduri
    Această dietă nu vă scapă de ridurile care deja s-au format, dar cu siguranţă va ajuta să nu mai apară altele noi. Aşa cum s-a demonstrat, ceea ce mâncăm influenţează în mod direct viteza cu care

Ai o întrebare/comentariu?

Dacă vrei să discuţi mai multe, intră pe forum!