Acneea

Boli&Afectiuni, Ingrijire ten Trimite prin YM

Despre Acnee

Dupa ce te mariti scapi de cosuri
Fals. Nu exista nici o legatura intre viata sexuala si aparitia cosurilor.

La femei, acneea poate aparea inaintea primei menstruatii si isi poate prelungi evolutia pana in decada a treia de viata, chiar mai tarziu.

Ciocolata provoca aparitia cosurilor

Fals. La un moment dat a existat ideea ca anumite mancaruri - carnea de porc si ciocolata - influenteaza aparitia acneei.

S-a dovedit insa a fi fals. Restrictiile in dieta pot duce la scaderea in greutate, lucru care reduce intr-un mic procent seboreea, dar nu este un tratament de rutina. Un studiu comparativ pe 1.000 de pacienti acneici nu a gasit nicio legatura intre severitatea acneei si consumul carbohidrati, lipide, proteine, minerale, aminoacizi sau vitamine.

Petele nu mai dispar

Fals. Acum exista tratamente si produse sofisticate care imbunatatesc ritmul de reinnoire a pielii, in felul acesta petele superficiale se reduc usor.

Insa urmele adanci de acnee pot fi eliminate prin microdermabraziune, der-mabraziune (pentru forme mai grave), peeling chimic cu acid tricloracetic, alfahidroxiacizi, acid glycolic, fenol, laser resur-facing, umplerea cicatricilor cu acid hialuronic, metode chirurgicale prin subincizie.

Mai citiţi...

  • Vitamina E
    Despre Vitamina E Vitamina E este unul dintre cei mai performanţi antioxidanti care protejeaza organismul. Din pacate, nu multe dintre noi sunt la curent cu adevaratele minuni pe care le face ea atat sanatatii, cat si frumusetii. Numita
  • Tratament acnee adolescente
    Solutii acnee pentru Adolescente Un machiaj lejer Camuflarea imperfectiunilor se poate face usor cu ajutorul puterii fondurilor de ten. Dar nu alege un fond de ten oarecare, el trebuie in primul rand sa nu astupe porii si
  • Tratament acnee dupa 30 de ani
    Solutii acnee dupa 30 de ani Tratamente cosmetice Cosurile trebuie scoase dupa o baie de aburi si cu multa grija pentru a nu deteriora tesutul din jurul lor, iar tratamentele cosmetice lunare te vor ajuta sa scapi

Ai o întrebare/comentariu?

Dacă vrei să discuţi mai multe, intră pe forum!